Ålesund
Kammermusikkfestival
2019

Neste festival:  7. til 10. februar 2019

Dager
Timer
Minutter
Sekunder

Sveinung BjellandMagnus StavelandIngrid Olava | Audun Sandvik | Aine Suzuki

Ålesund Strykekvartett | Aage Kvalbein | Liv-Hilde Klokk | Ida Bryhn | Mari Maurstad

Tor Haram | Jon Gorrie | Anastasia Andersen | Miki Campins | Bente Dyrhaug

Flere kommer!

ÅLESUND KAMMERMUSIKKFESTIVAL 2019

Ålesund kammermusikkfestival 2019 fyller byen med musikk vinteren 2019, fra den 7. til 10. februar. Festivalen byr på et svært variert program med kammermusikk fra både eldre og nyere tider. Pianist Sveinung Bjelland får en sentral rolle i vinterens festival, blant annet med Schuberts «Winterreise», hvor tenor Magnus Staveland synger. Det blir avholdes også en samarbeidskonsert med Ingrid Olava og cellosekstett.

Vi har gleden av å meddele at norsk kulturråd har støttet festivalen med hele 100.000 kroner. Dette bidrar til at vi kan stille med en av de beste festivalene så langt! Opplev kammermusikk i et bredt spekter av stiler, spilt av profesjonelle og anerkjente musikere fra både innland og utland.

Følg med videre  mer informasjon kommer snart!

Logo for Kuløturrådet
Artister
Musikkverk
Konserter
Steder

Festivalprogrammet

Tegning av et snøflag
Winterreise
Dato / sted (kommer)

Pianist Sveinung Bjelland (piano) og Magnus Staveland (tenor) fremfører et av  Schuberts mest kjente verker  «Winterreise». Verket består av en sangsyklus med 24 lieder. Mest kjent er nok «Der Leiermann», syklusens siste stykke.

Tegning av en mann som spiller cello
INGRID OLAVA OG CELLOSEKSTETT
Dato / sted (kommer)

Samarbeidskonsert mellom Ingrid Olava +  cellosekstett og Terminalen. Vakker og virtuos kammermusikk med et bredt spekter av toner.

MER KOMMER SNART!
En god festival krever nøye planlegging. Følg med videre!

Hva er kammermusikk?

Betegnelsen for «kammermusikk» kan være svært mangfoldig. I sin mest grunnleggende form, består kammermusikk av en liten gruppe musikere som fremfører musikk, herunder klassisk musikk. For den aktuelle gruppen brukes det ofte betegnelser som duett, trio, kvartett, kvintett, og så videre. Sammensetningen overgår sjelden mer enn ti utøvere. Hvor grensen mellom kammermusikk og orkestermusikk går kan være noe omdiskutert, men det finnes likevel noen grunnleggende forskjeller mellom de to musikkstilene. Ved kammermusikk er stemmene i de fleste tilfeller skrevet for individuelle musikere. Videre er fremføres musikken også i de fleste tilfeller uten dirigent, men her finnes det unntak. Man kan på mange måter tenke på kammermusikk som en eldre utgave av det moderne bandet.

Sett fra et historisk perspektiv har kammermusikk alltid vært sentral i musikken, men betegnelsen har gjennom årene hatt en noe varierende betydning. Betegnelsen ble opprinnelig brukt om musikk som framføres for hoffene. I barokken ble betegnelsen flyttet noe nærmere det den er i dag: Ren instrumentalmusikk for en mindre gruppe musikere. Kammermusikk kan spilles under av en rekke ulike besetninger, og hvor man måtte ønske. Mange av de kjente komponistene, som for eksempel Haydn og Mozart, skrev kammermusikk som også kunne fremføres hjemme i folks stuer, men mye av musikken ble også skrevet for profesjonelle utøvere.

Kammermusikken er verdt å ta vare på. Gjennom Ålesund kammermusikkfestival får du et innblikk i både ny og gammel kammermusikk – for barn og for voksne. Ved å ta del i én eller flere av våre konserter, får oppleve både ville, vakre, mystiske, rolige og virtuose toner – noe vil garantert falle innenfor enhver persons musikksmak.<Samtidig bidrar du også til å føre den klassiske tradisjonen videre i samfunnet, noe som er en svært viktig jobb i dag. Ta med deg familie og venner, og nyt en hyggelig stund!

Musikerne og dirigenten viser gjennomgående et superb kvalitetsnivå og gir musikken en utsøkt dybde og dynamikk. Maestro Engeset har tydelig evnen til å inspirere og styre musikerne der det trengs, men samtidig lar han også orkesteret utfolde seg både som enkeltindivider og samlet enhet uten å være krampaktig overstyrende. Ålesund kammermusikkfestival 2016 har fremvist et variert og fyldig repertoar. Avslutningskonserten gav en resonans av solid internasjonal kvalitet, en klassisk kulturnasjon verdig..

Sunnmørsposten logo
SUNNMØRSPOSTEN
2016, terningkast 6

Dette var en musikalsk aften av særdeles høy kvalitet. Det sammensatte kammerorkesteret fikk regelrett vist sine kunster kyndig ledet, men ikke direkte dirigert, av Stig Nilsson. [...] Man kan lett bli så fokusert på takten at man glemmer å skape musikk. Men den gang ei. Her ble lytterne på alle måter ført bort fra denne verden og inn i den klassiske musikkens makeløse univers.

Sunnmørsposten logo
SUNNMØRSPOSTEN
2014, terningkast 6

[...] I førstesatsen lar Schumann i stor grad de dypere instrumentene være i dialog med klaveret, og Samuel Skrede og Linda Bønes leverte her vakre formuleringer sammen med Tor Øyvind Hummelsund. I scherzoen steg temperaturen hvor Hummelsund leverte lekende og elegante passasjer, mens finalen hadde et flott driv med et tett og spennende samspill.

Sunnmørsposten logo
SUNNMØRSPOSTEN
2010, terningkast 5

KONTAKT OSS

Dersom du har spørsmål eller andre henvendelser, kan du ta i bruk kontaktskjemaet under. Vi svarer deg så fort vi kan!
Det er også et stort behov for frivillige som kan ta på seg diverse oppgaver under årets festival. Ta kontakt om du er interessert.

TOP